Veelgestelde vragen: OVER AMAZONAS

  • Waar worden de Amazonas produkten vervaardigd?
  • Wat is hun visie & achtergrond?
  • Hoe worden de hangmatten gemaakt?
  • Hebben deze produkten ook een keurmerk?
  • Zijn er nog meer Amazonas produkten verkrijgbaar dan de hangmatten & hangstoelen?
  • Wat is het voordeel van slapen in een hangmat?

Waar worden de Amazonas produkten vervaardigd?
De meeste hangmatten van Amazonas worden geproduceerd in het centrum van de hangmattenindustrie, Ceara/Brazilië en enkele in Colombia. De standaarden worden vervaardigd in Europa.

Wat is hun visie & achtergrond?
AMAZONAS is de grootste groothandel van hangmatten, stands en accessoires in Duitsland en een van de meest toonaangevende fabrikanten van hangmatten wereldwijd. Zij maken al sinds 1995 innovatieve producten voor jong en oud. Het merk staat voor traditie en kwaliteit van de oorspronkelijke Braziliaanse hangmat en heeft een eigen productiefaciliteit in het noordoosten van Brazilië met oog voor de maker en het milieu. Ondersteund door strategische marketing en sales activiteiten, consistente ontwikkeling van innovatieve en creatieve productconcepten heeft AMAZONAS zich met succes weten te vestigen op de wereldwijde markt. Nu actief in meer dan 40 landen over de hele wereld.

Hoe worden de hangmatten gemaakt?
Dit gebeurt nog op traditionele wijze met de hand op een eerlijke basis. Het begint met het uitzoeken van de juiste draden. Tot wel ruim 6000 draden worden met de hand vastgezet om te kunnen gaan weven. Extra gerecycled katoen erbij voor de stevigheid en na ongeveer twee weken weven is het touw op. Alles wordt op juiste lengte geknipt en de touwen worden bevestigd. Nog eventuele versieringen aanbrengen, tas erbij, laatste controle en de ambachtelijk gemaakte hangmat is klaar!

Hebben deze produkten ook een keurmerk?
Het TÜV-certificaat is het Duitse keurmerk die de veiligheid van een product certificeert. Het product wordt onderworpen aan een reeks van technische procedures & testen. Dit keurmerk van veiligheid is met name van belang bij kinderprodukten. U kunt onze TÜV-gecertificeerde assortiment herkennen aan de afgebeelde symbolen bij het produkt. Voor nog meer veiligheid worden er regelmatig kwaliteitscontroles uitgevoerd door onafhankelijke testinstituten en beschikt Amazonas zelf ook over haar eigen testbank. Op deze manier is Amazonas in staat om de bijzondere kwaliteit van hun producten op een constante basis te garanderen.

Zijn er nog meer Amazonas produkten verkrijgbaar dan de hangmatten & hangstoelen?
Jazeker. Amazonas heeft ook een uitgebreid assortiment babydragers. Hippehangmatten.nl zal in de toekomst er nog een zusje bij krijgen, namelijk Hippebabydragers.nl. De babydragers zijn wel bestelbaar, maar nu nog alleen op aanvraag.

Wat is het voordeel van slapen in een hangmat?
Er wordt veel in hangmatten geslapen in Brazilië traditiegetrouw. Ze zijn er dan ook zo groot en comfortabel als je eigen bed. Je ligt recht en zo kun je uren achter elkaar doorbrengen in deze comfortabele hangmatten. Totaal ontspannen in optimale lighouding. Zwitserse onderzoekers van de Universiteit van Genève hebben ontdekt dat schommelen in een hangmat maakt dat het makkelijker is om in slaap te vallen.