Hangstoelen kieswijzer

 

HOE BEPAAL IK DE JUISTE AFMETING HANGSTOEL?

Dit is geheel naar eigen smaak en plaats te bepalen. Het hangt niet zo nauw als bij een hangmat. De één vindt een wat ruimere hangstoel fijner en de ander heeft liever een handzamer model.

 

WAAR HANG IK DE HANGSTOEL HET BESTE AAN OP?

hangstoel accessoiresEr zijn diverse manieren om een hangstoel op te hangen. Ook dit is weer smaak en plaats gebonden.

 • aan het plafond
 • aan een boom(tak)
 • in een standaard

Het algemene advies is om deze minimaal 30-40 centimeter boven de vloer/grond op te hangen.

Betonnen plafonds
Hiervoor worden extra pluggen meegeleverd om de schroeven te verankeren in het beton.
Let op! De maximale belasting kan variëren, als de kwaliteit van het beton wijzigt.

Houten plafonds (of tak)
Bij bevestiging aan een houten plafond raden wij aan om de hangstoel te bevestigen aan een dwarsbalk. Let er op dat de maximale belasting kan variëren als de kwaliteit van het hout wijzigt. Om een hangstoel aan een balk (of tak) te bevestigen, gebruik je een touw (van Amazonas), dat simpel om de balk of tak heen kan. U kunt dan het touw op maat maken en uw hangstoel eraan hangen. Een geschikt Amazonas ophangtouw kunt u mee bestellen bij uw gekozen hangstoel.

 

 

 

 

WELK STANDAARD IS GESCHIKT VOOR WELKE HANGSTOEL?

Kiest u als ophangwijze voor een standaard, maar weet u nog niet welke soort standaard bij u past?

Hieronder leest u de kenmerken per soort standaard. Het voordeel van een standaard is dat u het altijd kan verplaatsen.

Houten standaard:

 • Natuurlijk en stoer design
 • Kunnen doorgaans meer gewicht verdragen
 • Zwaarder van gewicht
 • Iets lastiger te verplaatsen i.v.m. zijn gewicht
 • Weatherproof *

* De houten standaarden zijn uit FSC vurenhout vervaardigd met een speciale toegevoegde coating die het hout verduurzaamt.

Metalen standaard:

 • Lichter van gewicht
 • Makkelijk verplaatsbaar en op te bergen
 • Simpel te monteren
 • Kunnen doorgaans minder gewicht verdragen
 • Weatherproof

 

WAT IS HET VERSCHIL IN KWALITEIT TUSSEN DE HANGSTOELEN?

Alle hangstoelen die bij Hippe Hangmatten.nl aangeboden worden zijn van uitstekende kwaliteit en kunnen tegen een stootje, zoals felle zon en regen. Wel is het verstandig om na gebruik de hangmat droog en op een droge en schaduwrijke plek op te bergen. Zo blijven de kleuren het beste bewaard en verlengd u de duurzaamheid van uw hangmat.

Kan ik de hangstoel buiten laten hangen?
Indien u ervoor kiest om de hangmat buiten te laten hangen, raden wij u een hangstoel aan, dat gemaakt is van Elltex. Deze stof is een mix van polyester en katoen, dat waterafstotend is en (bijna) niet vervaagd. Het materiaal blijft erg zacht (als puur katoen). Ons advies is om de standaarden/ hangmatten niet het gehele jaar buiten te laten staan en op te bergen wanneer u hier geen gebruik van maakt.

 

WAT ZIJN DE WASVOORSCHRIFTEN?

Houd de hangmat- of hangstoelsnaren altijd ontward. LET OP! Gevaar voor verstikking! Steek uw hoofd nooit door de touwen!

De hangmat of hangstoel kan buiten worden gelaten, maar zal te zijner tijd wel vervagen aan de blootstelling van de zon. Uw hangmat of hangstoel mag niet nat weg worden gezet om meeldauw te voorkomen.

Een hangmat of hangstoel is geen speelgoed. Hangmatten met spreidstok zijn van nature instabiel. Klim of zit niet op de houten paal! U kunt vallen als gevolg van het kantelen van de hangmat of het breken van het hout! Kinderen mogen alleen in de hangmat of hangstoel met volwassen toezicht.

Controleer voor gebruik altijd het Amazonas product op beschadigingen. Het Amazonas product mag niet worden gebruikt als er gebroken, gescheurde of anderszins defecte onderdelen aanwezig is!

Wasvoorschriften Elltex Wasvoorschriften Amazonas