Hangmatten banner what to know

 

EEN HANGMAT MET OF ZONDER SPREIDSTOK?

Er zijn twee soorten hangmatten verkrijgbaar. Beiden ideaal om heerlijk relaxend in weg te dromen. Ieder met zijn eigen kenmerken.

een hangmat met spreidstok een hangmat zonder spreidstok hoe te liggen op een hangmat

WELK FORMAAT HANGMAT PAST BIJ MIJ?

Hangmat met spreidstok
U kiest een hangmat waarbij de lengte van het doek (niet de totale lengte) minimaal 40 centimeter langer is dan uw eigen lengte. Zodoende houdt u dan speling over bij uw voeten en hoofd.

Hangmat zonder spreidstok
Bij deze geldt: hoe groter hoe beter. Heeft u niet veel ruimte om een hangmat op te hangen, dan kiest u een doek dat minimaal 30 centimeter langer is dan uw eigen lengte.

 

HOE HANG IK EEN HANGMAT OP?

hangmat accessoires

Er zijn diverse manieren om een hangmat op te hangen:

 • Tussen twee muren
 • Tussen twee bomen
 • Tussen twee ophangpunten
 • In een standaard

Hangmat met spreidstok
Deze kunt u het beste zo strak mogelijk ophangen. Koop geen hangmat met spreidstok waarvan de totale lengte langer is dan de lengte tussen de twee ophangpunten.

Hangmat zonder spreidstok
Deze hangt u op ooghoogte (1.80meter) op in een halve maan. Zie afbeelding hieronder:

hammock-height-01

WELKE STANDAARD IS GESCHIKT VOOR WELKE HANGMAT?

Kiest u als ophangwijze voor een standaard, maar weet u nog niet welke soort standaard bij u past?

Hieronder leest u de kenmerken per soort standaard. Het voordeel van een standaard is dat u het altijd kan verplaatsen.

Houten standaard:

 • Natuurlijk en stoer design
 • Kunnen doorgaans meer gewicht verdragen
 • Zwaarder van gewicht
 • Iets lastiger te verplaatsen ivm zijn gewicht
 • Weatherproof *

* De houten standaarden zijn van FSC vurenhout vervaardigd met een speciale toegevoegde coating die het hout verduurzaamt. De Arcus is als enige standaard van Larikshout, Larikshout is duurzaam, watervast en zeer sterk.

Metalen standaard:

 • Lichter van gewicht
 • Makkelijk verplaatsbaar en op te bergen
 • Simpel te monteren.
 • Kunnen doorgaans minder gewicht verdragen
 • Weatherproof

 

WAT IS HET VERSCHIL IN KWALITEIT TUSSEN DE HANGMATTEN?

Alle hangmatten die bij Hippehangmatten.nl aangeboden worden zijn van uitstekende kwaliteit en kunnen tegen een stootje, zoals felle zon en regen. Wel is het verstandig om na gebruik de hangmat droog en op een droge en schaduwrijke plek op te bergen. Zo blijven de kleuren het beste bewaard en verlengd u de duurzaamheid van uw hangmat.

Kan ik de hangmat buiten laten hangen?
Indien u ervoor kiest om de hangmat buiten te laten hangen, raden wij u een hangmat aan, dat gemaakt is van Elltex. Deze stof is een mix van polyester en katoen, dat waterafstotend is en (bijna) niet vervaagd. Het materiaal blijft erg zacht (als puur katoen). Ons advies is om de standaarden/ hangmatten niet het gehele jaar buiten te laten staan en op te bergen wanneer u hier geen gebruik van maakt.

 

WAT ZIJN DE WASVOORSCHRIFTEN?

Houd de hangmat- of hangstoelsnaren altijd ontward. LET OP! Gevaar voor verstikking! Steek uw hoofd nooit door de touwen!

De hangmat of hangstoel kan buiten worden gelaten, maar zal te zijner tijd wel vervagen aan de blootstelling van de zon. Uw hangmat of hangstoel mag niet nat weg worden gezet om meeldauw te voorkomen.

Een hangmat of hangstoel is geen speelgoed. Hangmatten met spreidstok zijn van nature instabiel. Klim of zit niet op de houten paal! U kunt vallen als gevolg van het kantelen van de hangmat of het breken van het hout! Kinderen mogen alleen in de hangmat of hangstoel met volwassen toezicht.

Controleer voor gebruik altijd het Amazonas product op beschadigingen. Het Amazonas product mag niet worden gebruikt als er gebroken, gescheurde of anderszins defecte onderdelen aanwezig is!

Wasvoorschriften Elltex Wasvoorschriften Amazonas